بازی ، فعالیتی طبیعی، لذت بخش،شگفت انگیز و پر رمز و راز است. بازی وسیله ای برای بیان احساسات، برقراری ارتباط، توصیف تجربیات، آشکار کردن آرزوها، رسیدن به خود شکوفایی، خودآگاهی و خودکارآمدی است. در واقع می توان بازی را تفکر کودک دانست. بازی درمانی وسیله ای است برای رهاسازی استرس های مربوط به رشد یادگیری مهارتهای تازه در كودك. بازی درمانی بعنوان وسیله ای درمانی است كه در آشكار سازی احساسات ناگفته كودك، كه گاهاً نیز موجب بروز اختلالاتی می گردد مؤثر است. كودك با قرار گرفتن در موقعیتهای زندگی از طریق نمایش در اتاق بازی به مهارتهایی مثل حل مسأله و تصمیم گیری، مهارتهای اجتماعی در سطح بالاتر و اعتماد به نفس بالا دست می یابد. از آنجایی كه دنیای كودكان با دنیای بزرگسالان متفاوت است، بازی وسیله ای برای نزدیك شدن به دنیای كودكان و یافتن علت رفتارهای نامناسب آنهاست. كودكان معمولاً نیازها و ناراحتی های خود را به وسیله بازی با عروسكها، حیوانات و سایر وسایل اتاق بازی نشان می دهند.
- حیطه های خدمات بازی درمانی :
روانشناس پس از علت یابی رفتارها یك برنامه درمانی برای كودك در نظر گرفته و علاوه بر آن راهكارهای عملی نیز به خانواده می دهد. در صورت همكاری متقابل خانواده و استفاده از راهكارهای مناسب می توان بهبود رفتارهای كودك و پیشرفت او را مشاهده كرد. حیطه های خدمات بازی درمانی در امر توانبخشی عبارتند از :
- كودكان ADHD
- كودكان با مشكلات اضطرابی
- كودكان پرخاشگر
- كودكان لجباز
- كودكان با اختلال عاطفی و مشكلات خانوادگی
- كودكان با مشكلات اتیستیك
- كودكان با اختلال توجه و تمركز
- كودكان با تأخیر در آموزش و مهارتهای شناختی
بازی در مانی در مؤسسه توانبخشی ولیعصر (عج ) علاوه بر این که جزء جدانشدنی برنامه درسی بخش آموزش روزانه مراکز وابسته به مؤسسه می باشد، بر حسب نیاز کودک در خدمات اختلال یادگیری و روانشناسی نیز ارائه می شود. |