چهارشنبه ٠٥ ارديبهشت ١٤٠٣
|
English

🖤مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج)، با نهایت تأسف و تأثر ضایعه درگذشت امین معزز مؤسسه حضرت آیت‌الله امامی کاشانی را تسلیت عرض می نماید. با قلبی اندوهگین از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل آرزومندیم...🖤
عنوان
اخبار موسسه


  چاپ        ارسال به دوست

کارگاه آموزشی IDL برگزار شد.


کارگاه آموزشی « گوش کردن عمیق کامل» IDL،  روز دوشنبه،16 مردادماه در دفتر مرکزی مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج) برگزار شد.

      از زمان تولد هر کودکی، والدین او دیگر آرامش ذهنی سابق را ندارند، چرا که آینده کودک و پذیرش مسئولیت یک انسان با نیازها و خواسته هایی متفاوت، دغدغه اصلی ذهنی والدین می شود. حال اگر این کودک با معلولیت به دنیا بیاید، آرامش به کلی از ذهن والدین رخت بر می بندد. دغدغه آینده کودک در بین خانواده های کودکان معلول ذهنی به مراتب بیش از سایر والدین است و همین امر بهداشت روانی این افراد را به خطر می اندازد. بسیاری از توانایی هایی که برای کودکان عادی، بدیهی به شمار می رود برای برخی از والدین کودکان معلول ذهنی، آرزو محسوب می شود و همین مشکلات سبب می شود که زندگی این افراد توأم با استرس دائمی باشد و ممکن است در برخی موارد این استرس در خواب هم آنها را رها نکند و مرتباً کابوس ببینند.
     با توجه به اهمیت نقش والدین در اثربخشی فعالیتهای توانبخشی کودکان معلول ذهنی، در صورت عدم وجود آرامش روانی در میان والدین، این نقش به خطر می افتد. در صورتی که والدین، ذهنی آرام و بدون استرس نداشته باشند، نمی توانند با این کودکان که دارای نیازهای عاطفی خاص هستند، ارتباط مؤثری برقرار کنند. همچنین خدمات توانبخشی برای مؤثر واقع شدن، نیاز به تمرین و استمرار در منزل توسط والدین دارند، و اگر مشارکت لازم در این زمینه توسط والدین انجام نشود، خدمات مزبور نیز اثرگذاری مطلوب را در پی نخواهد داشت. بنابراین به خطر افتادن بهداشت روانی والدین کودکان معلول ذهنی و عدم آرامش ذهنی آنها، علاوه بر مشکلاتی که برای ادامه زندگی آنها به همراه خواهدداشت، زندگی و آینده کودکشان را نیز به خطر خواهد انداخت. بنابراین یکی از دغدغه های مهم روان درمانها، کارشناسان و مسئولین مراکز توانبخشی، فراهم کردن زمینه هایی جهت ارتقای بهداشت روانی و آرامش ذهنی والدین این کودکان می باشد.
     مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج) در راستای هدف توسعه آموزش های تخصصی از طریق برگزاری دوره های آموزشی، اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی «گوش کردن عمیق کامل» جهت آموزش کارشناسان و پرسنل مراکز درمانی مؤسسه،   نموده است. هدف از برگزاری این کارگاه، آشنایی درمانگران و کارشناسان مراکز درمانی مؤسسه، با روش های مختلف برقراری ارتباط والدین با کودکان، حل مسائل شخصی والدین و شناخت ادراکی و احساسی آنها می باشد. در صورت آشنایی کارشناسان با این مهارتها و انتقال آنها به والدین، می توان هدف ارتقای بهداشت روانی والدین کودکان ذهنی را در پیش گرفت. با به کار بستن مهارتهای ارائه شده در این کارگاه توسط والدین، اضطراب و ترس دائمی آنها، با روشی آسان، در دسترس و کم هزینه، درمان می شود. درمان این اضطرابها، منجر به مشارکت بیشتر والدین در روند آموزشی فرزندشان و در نهایت ارتقای سطح توانمندی آنها خواهد شد. 
      دکتر ژوزف دیلارد، فیلسوف و روان درمانگر خانواده، روش مصاحبه با شخصیت های موجود در خواب را تحت عنوان جامعه سنجی خواب (Dream sociometry) کامل کرده اند. این کار یک نوع بیدار سازی معنوی از طریق خواب یا نظم روحی روانی محسوب می شود و همچنین یک روند بیدارسازی فراشخصی به نام «گوش کردن عمیق کامل» Integral deep listening است. در این روش با شخصیت مرموزی که در خواب وجود دارد مصاحبه می شود یا به ترس فرد، شخصیت عینی داده شده و با آن مصاحبه می شود. این روش، شیوه شفاف و معتبری است در گوش کردن به جنبه های درونی افرادی که تجربه متفاوتی از ترس دارند و می تواند راههای متنوع و متفاوتی از فکر کردن، احساس کردن و رفتار در پاسخ به آن مشکل باشند. در این روش که گوش کردن عمیق است، به جای آنکه فرد به آنچه خودش می گوید و آنچه که احساس می کند، وابسته شود، به بخشهایی از عمق وجود که قبلا شنیده نشده گوش داده و  پی می برد. انجام این روش، فهم و درک فرد را در مسیر جذب و شفاف سازی ترس گسترش می دهد.
      گوش کردن عمیق کامل به افراد یاد می دهد که به زنگ های بیداری توجه کنند. در واقع روشی است برای تغییر شکل از یک زندگی سود محور به سمت زندگی پر مفهوم و کمال. در این روش فرد می آموزد ارتباط با «قطب نمای درونی» اش، او را به سمت خوشبختی بیشتر، استرس کمتر و آرامش ذهنی بالاتر رهنمون می کند. در این روش فرد در معرض قسمتی از وجود خود قرار می گیرد که "استعداد های نهانی" نامیده می شود که گیر نیافتاده اند و قادرند پیشنهادات مفید و عملی  برای مسائل زندگی ارائه دهند. کارشناسان مؤسسه با فراگرفتن این روش و آموزش آن به والدین، به آنها کمک خواهند کرد که با استعانت از استعدادهای نهانی خود، به منشأ ترسها و اضطرابهای درونی خود پی ببرند و با به کارگیری فنون این روش، راههای متنوع و متفاوتی از فکر کردن، احساس کردن و رفتار در پاسخ به این ترسها و اضطرابها را کشف خواهند کرد. در نهایت خواهند توانست آرامش روانی خود را بازیابند و واقعیت زندگی فرزندشان را درک کنند و راهی توأم با آرامش و سعادت در مسیر زندگی خود و فرزندشان را در پیش بگیرند.
     خانم دکتر زهرا اکبر زاده، مدرس این روش در ایران هستند. ایشان به دعوت مؤسسه توانبخشی ولیعصر، مدرس کارگاه آموزشی مذکور در دفتر مرکزی مؤسسه بودند. با توجه به اینکه مهمترین بخش روش «گوش کردن عمیق کامل»، انجام مصاحبه با «استعداد نهانی پدیدار شده» فرد است؛ ایشان پس از ذکر مطالب نظری، جهت آموزش عملی این روش، با مادر جوانی که فرزندش دارای مشکل جسمی حرکتی است، در حضور شرکت کنندگان، مصاحبه شد. در مصاحبه ای که در این روش انجام می شود، فرد شخصیت نقش ترس دائمی اش  را به خود می گیرد و از طرف آن نقش صحبت می کند. پس از آموزش انجام مصاحبه در این روش، کارگاه به کار خود خاتمه داد. پس از اتمام جلسه شرکت کنندگان از برگزاری کارگاه ابراز رضایت می کردند و  علاقه مند بودند راجع به این روش اطلاعات بیشتری کسب نمایند.
کتاب «پایانی خوش برای کابوسهای شبانه»، نوشته دکتر ژوزف دیلارد و ترجمه دکتر زهرا اکبرزاده منتشر شده توسط انتشارات «هو»، منبع اصلی آموزش این روش می باشد که علاقه مندان در صورت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به این منبع مراجعه نمایند.


 


 


١٢:٤٣ - يکشنبه ٢٢ مرداد ١٣٩١    /    شماره : ١٧٥    /    تعداد نمایش : ٤١٤٣


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





481855
بازدید این صفحه
404 |
بازدید امروز
5681846 |
کل بازدید
1 |
بازدیدکنندگان آنلاین
کلیه حقوق این پرتال محفوظ و متعلق به توانبخشی ولیعصر  است. © 2014