::.موسسه توانبخشی ولیعصر.::
🖤مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج)، با نهایت تأسف و تأثر ضایعه درگذشت امین معزز مؤسسه حضرت آیت‌الله امامی کاشانی را تسلیت عرض می نماید. با قلبی اندوهگین از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل آرزومندیم...🖤 سه شنبه ٢٨ فروردين ١٤٠٣
مركز پايش رشد
نگاهی به مداخلات زودهنگام(Early Intervention):

  منظور از مداخلات زودهنگام، تهیه یک برنامه آموزشی برای نوزاد در معرض خطر یا دچار تأخیر تکاملی بوده تا زمینه های پیشرفت وی را تأمین کند.

 

 برای چه کسی؟
  مداخلات زودهنگام برای کلیه نوزادان در خطر و کودکان دچار تأخیر تکاملی از بدو تولد تا سن 3 سالگی لازم است.

توسط چه کسی؟
  پس از ورود کودک به بخش مداخلات زودهنگام غربالگری اولیه به منظور بررسی وجود یا عدم وجود تأخیر تکاملی، عوامل مستعد کننده بروز تأخیر تکاملی  در کودک صورت می گیرد. در صورت وجود هر گونه اختلال یا عامل مستعد کننده، کودک توسط سایر افراد تیم مداخلات زود هنگام نیز مورد ارزیابی قرار گرفته تا بتوان برنامه درمانی کاملی برای وی تهیه نمود.

اعضای تیم مداخلات زودهنگام:
 پزشک متخصص اطفال
کاردرمان/فیزیوتراپ
گفتاردرمان
روانشناس
مربی مداخلات زودهنگام
  نقش کاردرمان/فیزیوتراپ ارزیابی مهارت های حرکتی می باشد. که این موارد شامل مهارتهای gross motor (مثل نشستن – راه رفتن – پریدن – بازی کردن و ...) و مهارت های fine motor (مثل استفاده از وسایل گوناگون، گرفتن قاشق، لیوان، ... و مهارت های شخصی است) می باشد. از طرف دیگر مهارت های حسی مثل عملکرد بینایی، شنوایی و لامسه نیز توسط این گروه ارزیابی و بررسی می شوند.

  گفتاردرمان مهارت های ارتباطی، کلامی و غیر کلامی را بررسی نموده و از طرف دیگر ارزیابی توانایی بلع کودک ودرك گفتار و زبان نیز  به عهده اوست.
مربی مداخلات زودهنگام علاوه بر مشارکت در ارزیابی کودک، وظیفه آموزش خانواده، همراهی خانواده در امر درمان و پیگیری کودک را از طریق سیستم  portage نیز بعهده دارد.

   تیم  portage نقش اساسی در آموزش خانواده را بعهده داشته و یا آموزش مهارت های مناسب سن برای هر گروه به والدین کودکان، در معرض خطر را مشخص نموده و تمرینات لازم برای هر یک را برنامه ریزی می کند.
   لازم به ذکر است هر تیم فوق مقبولیت جهانی داشته و در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا برای شناسایی کودکان در معرض خطر و اقدامات درمانی لازم برای آنها، از این  روش استفاده می شود.

     
چگونه؟
  در طی برنامه مداخلات زودهنگام به 6 حوزه تکاملی پرداخته می شود:
1- مهارت های حرکتی (ریز و درشت)
2- مهارت های شناختی
3- مهارت های ارتباطی و کلامی
4- مهارتهای خودیاری
5- تکامل اجتماعی
6- تكامل شير خوار
  در طی این برنامه به کودک مهارت های گوناگون و جدید آموزش داده شده و برنامه هر کودک مختص خود او بوده و در واقع برای هر کودک جداگانه برنامه ریزی می شود و مداخلات درمانی گفته شده در غالب نقاشی کردن، انجام بازی های تخیلی، آواز خواندن و هر آنچه در محیط اطراف بطور طبیعی وجود دارد، برنامه ریزی می شود.
 
نحوه ارجاع: 
  کلیه کودکان بین 3-0 سال در معرض خطر- پرخطر و یا دچار تأخیر تکاملی می توانند از طرق زیر به برنامه مداخلات زودرس ما بپیوندد.
1- والدین
2- پزشکان متخصص کودکان و نوزادان
3- پزشکان متخصص اعصاب کودکان
4- بیمارستان هایی که دارای بخش نوزادان و بخش مراقبت های ویژه نوزادان هستند (NICU)
5- زایشگاه ها
6- مهدهای کودک
7- مراکز ژنتیک
8- - كلينيكهاي مادر و كودك
 

صفحه اصلی|اهداف موسسه|مراکز وابسته |English

بازديدکنندگان اين صفحه: 6562 | بازديدکنندگان امروز: 98 | کل بازديدکنندگان: 5672385 | بازديدکنندگان آنلاین: 1
Copyright © 2007 VRF Inst. All rights reserved.